Home Aktivnosti Saveza Održan okrugli sto povodom obeležavanja Svetskog dana Dišenove mišićne distrofije

Održan okrugli sto povodom obeležavanja Svetskog dana Dišenove mišićne distrofije

by savez

Povodom obeležavanja Svetskog dana Dišenove mišićne distrofije, Savez distrofičara Srbije je uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, 7. septembra u Beogradu, u prostorijama Saveza košarkaša u kolicima, organizovao okrugli sto za roditelje dece obolele od ove retke neuromišićne bolesti.

Predstavnice Saveza distrofičara Srbije, stručne saradnice Ivanka Jovanović i Dragana Malušev, otvorile su okrugli sto uz konstataciju da je međunarodna tema ovogodišnjeg Dana Dišena “Žene I Dišen”, a da je namera organizatora današnjeg okupljanja omogućavanje neposrednog razgovora i pružanje direktnih odgovora na sva pitanja i nedoumice roditelja u vezi sa navedenim oboljenjem.

Pored roditelja, okruglom stolu su prisustvovali predstavnici lokalnih organizacija iz Niša, Leskovca i Smedereva, kao i Vuk Đorđević, član Skupštine i Upravnog odbora Saveza, koji boluje od Dišenove mišićne distrofije.

O mogućnostima koje donose novi terapijski pristupi, životu sa Dišenom, sa posebnim osvrtom na žene i Dišen, govorila je istaknuti stručnjak, prof.dr Vedrana Milić Rašić.

Related Articles