Home Članice Saveza ODRŽAN SEDMI SAJAM STVARALAŠTVA ČLANICA SAVEZA DISTROFIČARA SRBIJE

ODRŽAN SEDMI SAJAM STVARALAŠTVA ČLANICA SAVEZA DISTROFIČARA SRBIJE

by savez

Sajam stvaralaštva Saveza distrofičara Srbije je tradicionalna aktivnost koja se održava pod pokroviteljstvom najznačijnijeg partnera Saveza, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uz podršku Narodne banke Srbije, a koja uključuje izložbu radova sa umetničkih i kreativnih radionica naših udruženja kao i individualnih radova koje su članovi stvarali tokom cele godine.

Na samom početku događaja koji je održan 18.10.2021. godine, učesnike je pozdravio predsednik Saveza distrofičara Srbije, Predrag Bakić, a na naše veliko zadovoljstvo, izložbu je svečano otvorila gospođa Anja Šargin iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Ove godine je održan sedmi Sajam stvaralaštva u galerijskom prostoru Narodne banke Srbije na Slaviji uz učešće nešto manjeg broja predstavnika udruženja iz mreže Saveza zbog epidemiološke situacije, a prisutni su mogli da uživaju u rezultatima različitih vidova umetnosti i stvaralaštva: slikarstvo, crtanje, pravljenje nakita, oslikavanje predmeta dekupaž tehnikom, pirografija, izrada odevnih ali i upotrebnih predmeta od različitih materijala, papira, stakla itd.dok je najmlađa učesnica, Anđela Dimitrijević iz Beograda, predstavila i svoju zbirku poezije „Kikicin pogled na svet“.

Radujemo se sledećoj izložbi i raznovrsnim, živopisnim radovima, a do tada ćemo nastaviti da negujemo i podržavamo umetničke kapacitete, originalnost i inventivnost osoba sa distrofijom.

Related Articles