Home Članice Saveza Održan 8. Sajam stvaralaštva članica Saveza distrofičara Srbije

Održan 8. Sajam stvaralaštva članica Saveza distrofičara Srbije

by savez

Sajam stvaralaštva je tradicionalna aktivnost Saveza distrofičara Srbije koja obuhvata izložbu različitih umetničkih radova i eksponata, slika, skulptura i rukotvorina osoba obolelih od distrofije i drugih neuromišićnih oboljenja i ove godine se održao osmi put. Autori – članovi lokalnih organizacija iz mreže Saveza distrofičara Srbije koji ispoljavaju kreativne sklonosti iz različitih sfera umetnosti, imaju priliku da se lično predstave na izložbi, uz prisustvo predstavnika iz Ministarstva, rukovodstva Saveza distrofičara Srbije, Narodne banke Srbije i drugih saradnika iz relevantnih institucija kao i šire javnosti.

Kreativne radionice i godišnji Sajam stvaralaštva predstavljaju važan segment programa Saveza distrofičara Srbije i svake godine, u prilici smo da se pohvalimo širokom lepezom umetničkog izražavanja člastva udruženja.

Na naše veliko zadovoljstvo, pomoćnica ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, Biljana Barošević, otvorila je 29.09.2022.godine, osmi Sajam stvaralaštva članica Saveza distrofičara Srbije, koji se održava u Narodnoj banci Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uključuje izložbu radova sa umetničkih i kreativnih radionica naših udruženja.

Pomoćnica ministarke je zahvalila Narodnoj banci Srbije na tome što godinama podržava Sajam stvaralaštva omogućavajući njegovo održavanje u galerijskom prostoru, kao i Zorici Dabović, generalnom direktoru Sektora za poslove sa gotovinom, koja je bila domaćin izložbe.

Sajmu je prisustvovala i Marija Ristić, šef u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Sajam, na kojem je učestvovalo oko 40 izlagača iz lokalnih organizacija SDS, osmišljen je kako bi se osobama sa invaliditetom omogućilo aktivno učešće u kulturnim sadržajima, razvijale njihove socijalne veštine, fina motorika i kognitivne sposobnosti.

Predsednik Saveza distrofičara Srbije, Dušan Trojanović, izrazio je na otvaranju Sajma, zahvalnost Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom na podršci u radu Saveza i lokalnih udruženja, posebno prilikom organizovanja ovakvih manifestacija, koje su za osobe sa invaliditetom od izuzetne važnosti.

Sajmu su, uz Ivanku Jovanović, članicu Saveza distrofičara Srbije i izvršnu direktorku Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, prisustvovali i predstavnici drugih invalidskih organizacija.

Related Articles