Home Aktivnosti Saveza Potpisani ugovori na programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za 2022. godinu

Potpisani ugovori na programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za 2022. godinu

by savez

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić potpisala je sa predstavnicima 33 saveza udruženja osoba sa invaliditetom ugovore o raspodeli 250 miliona dinara, koji su dodeljeni putem Programskog konkursa za unapređenje osoba sa invaliditetom za 2022. godinu.

„Ovim konkursom podržavamo 33 saveza udruženja osoba sa invaliditetom, sa preko 500 lokalnih organizacija na teritoriji cele Srbije i njihov rad na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i njihov doprinos stvaranju Srbije bez barijera“, istakla je Kisić.

Jedan od glavnih prioriteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kako je naglasila prof. dr Kisić, jeste poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom.

Darija Kisić je rekla da je Ministarstvo, realizacijom ovogodišnjeg Programskog konkursa, održalo kontinuitet podrške osobama sa invaliditetom i njihovih udruženja.

„Volela bih da nas ovo sve podstakne da budemo još bolji i da naši rezultati, koje ćemo ostvariti na osnovu programa i konkursa, pokažu da ulaganje u bolje uslove života osoba sa invaliditetom ima smisla i da će njihov život zaista biti kvalitetniji“, naglasila je prof. dr Kisić i dodala da je to zajednički cilj Ministarstva, saveza i udruženja.

Pomoćnica ministra Biljana Barošević istakla je da Ministarstvo i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom stoje na raspolaganju savezima i udruženjima osoba sa invaliditetom na teritoriji cele Republike Srbije, jer jedino zajedničkim snagama mogu biti realizovani svi postavljeni ciljevi.

„Ono što bih poželela jeste da u narednom periodu sanjamo i ostvarujemo zajedničke snove, da zajedno sa vama realizujemo sve vaše prioritete i stvaramo Srbiju bez barijera“, rekla je Barošević.

Izvršna direktorka organizacije osoba sa invaliditetom Ivanka Jovanović zahvalila je Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na podršci osobama sa invaliditetom, navodeći da se sredstvima obezbeđenim putem Programskog konkursa omogućuju stabilnost i održivost rada saveza i udruženja.

Preuzeto sa sajta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

  • Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za 2022. godinu, podržalo je program Saveza distrofičara Srbije pod nazivom “Stvaramo uslove za inkluzivniji i ravnopravniji svet”

Related Articles