Home Aktivnosti Saveza „Jačanje uloge roditelja i dece u prevenciji izolacije“

„Jačanje uloge roditelja i dece u prevenciji izolacije“

by savez

Savez distrofičara Srbije je, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nastavio sa aktivacijom mladih članova i organizovao održavanje psihološko-edukativnih radionica u okviru projekta “Jačanje uloge roditelja i dece u prevenciji izolacije“.

Mesto realizacije projekta je bilo Borsko jezero, hotel „Jezero“, od 06.-08. avgusta 2014. godine.
Pozitivni efekti i utisci sa prošlogodišnjeg seminara na Srebrnom jezeru, zainteresovanost i iskazana potreba roditelja, doprineli su davanju inicijative za daljim osnaživanjem članstva i sprečavanjem izolovanosti.

Projekat je obuhvatio decu i mlade osobe sa distrofijom, članove-ice sa teritorije Srbije i drugu važnu grupaciju: roditelje i druge članove njihovih porodica uz organizovanje trodnevnevnog seminara i radionica.

Osnovna ideja projekta i ciljevi radionica su bili podizanje samopouzdanja kod dece i roditelja, oslobađanje od treme i različitih vrsta strahova, razvijanje pozitivnog pristupa i načina razmišljanja, ali i savladavanje poteškoća sa kojima s suočavaju roditelji dece obolele od distrofije.

[divider style=”solid”]

Related Articles

Leave a Comment