Home Aktivnosti Saveza 10. JUBILARNI DEČIJI KAMP SAVEZA DISTROFIČARA SRBIJE – STVARAMO BOLJI SVET

10. JUBILARNI DEČIJI KAMP SAVEZA DISTROFIČARA SRBIJE – STVARAMO BOLJI SVET

by savez

Jedan od najvažnijih, ali i najlepših vidova podrške članstvu Saveza je organizacija kampa za decu i mlade sa distrofijom i njihove roditelje.

Ove godine je održan 10.jubilarni dečiji kamp Saveza distrofičara Srbije od 23-26.08. u Vrdniku na temu ”Stvaramo bolji svet”.

O konceptu i cilju programa, vrstama i sadržaju radionica, na otvaranju je govorila Dragana Malušev, koordinator projekta, a prisutnima se obratio i predsednik Saveza, Dušan Trojanović, poželevši im dobrodošlicu.

Najznačajniji partner Saveza i pokrovitelj kampa je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna i imali smo čast i zadovoljstvo da kamp svečano otvori Marija Ristić Markov, Šef odseka za zaštitu i unapređenje osoba sa invaliditetom koja je, između ostalog, istakla da se održavanjem kampa doprinosi unapređenju kvaliteta života dece i mladih kroz edukaciju u okviru kampa i jačanjem njihovih kompetencija.

Nakon otvaranja kampa, Ristić Markov je sa decom i mladima sa distrofijom učestvovala u centralnoj aktivnosti kampa, radionici manipulativne spretnosti i izradi upotrebnih i ukrasnih predmeta – narukvica prijateljstva, kao i u zajedničkoj izradi slike na temu Stvaramo bolji svet.

Otvaranju kampa Saveza distrofičara Srbije prisustvovala je i Nikolina Đujić, direktorka Fondacije Humana srca, koja je predstavila aktuelne projekte koje ova fondacija realizuje u cilju poboljšanja kvaliteta života ranjivih kategorija, posebno dece i mladih.

Kamp je obuhvatio edukaciju, psihološku podršku, kreativne i promotivne aktivnosti i posebno kreirane radionice za sve uzraste, kao i podršku roditeljima dece i mladih obolelih od distrofije u cilju jačanja njihovih kapaciteta. Nadareni mladi umetnik iz Niša, Aleksandar Rakić, sa nama je od prvog kampa, tada je bio učesnik, a sada edukator i radioničar koji uspešno ume da prenese svoja znanja i veštine deci i mladima i motiviše i druge članove za učešće na kampu.

Uz njegovu pomoć, nastala je zajednička slika “Stvaramo bolji svet” u kojoj su učestvovali svi polaznici i prijatelji kampa.

Related Articles