Home Vesti 35. Šahovsko prvenstvo distrofičara Srbije

35. Šahovsko prvenstvo distrofičara Srbije

by savez

U organizaciji Saveza distrofičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, od 4-7. jula 2011. održano je 35. Šahovsko prvenstvo distrofičara Srbije. Takmičenje je održano u Banji Koviljači, u hotelu Elena&Mateja.

Na prvenstvu je učestvovalo ukupno 51 takmičar-ke iz 14 okružnih udruženja Srbije, podeljeni u kategorije:

  • I grupa seniori (16 takmičara),
  • Žene (10 takmičarki) i
  • II grupa seniori (25 takmičara).

Direktor takmičenja Zoran Krstić – Udruženje OSI „Živeti zajedno“ iz Novog Pazara.Sudija takmičenja: Ljubivoje R. Perunović, međunarodni sudija FIDE iz Niša.

Takmičenja u svim kategorijama su održana po Švajcarskom sistemu, u 5 kola, sa tempom igre od 1 sat po igraču. Titulu najboljeg i šahovskog prvaka Srbije za distrofičare u 2011. poneo je Stojanović Marko iz Šapca sa 4,5 poena, a za njim slede: Latović Safet (Užice), Ružičić Momčilo (Beograd), Vijatović Mića (Smederevo) i Pavlović Radovan (Čačak), svi sa po 3,5 poena.

Opstanak u I grupi nisu uspeli da obezbede Ignjatović Perica (Novi Pazar) i Milenković Srdjan (Paraćin). Kod žena, titulu najbolje, odbranila je Radivojević Stana iz Leskovca sa 4 poena, a medalje su osvojile Mirjana Cakić, takođe iz Leskovca, sa 4 poena, dok je treća bila Jelena Petrović iz Šapca sa 3,5 poena.

U drugoj seniorskoj grupi najbolji je bio Randjel Simić iz Kragujevca sa 4,5 poena. Plasman u I takmičarsku grupu pored Simića, obezbedio je i Zoran Petrović iz Niša koji je zauzeo drugu poziciju na tabeli.

[icon_link icon=”download” link=”https://www.distrofija.rs/wp-content/uploads/2012/08/izvestaj-35-sah-prvenstvo-2011.pdf” target=”_blank” title=”Izveštaj o 35 šahovskom prvenstvu 2011″]Izveštaj o 35 šahovskom prvenstvu 2011[/icon_link]

Related Articles

Leave a Comment