Home Vesti 36. Republičko šahovsko prvenstvo za osobe sa distrofijom

36. Republičko šahovsko prvenstvo za osobe sa distrofijom

by savez

Od 2-5. maja 2012. održano je 36. Republičko šahovsko takmičenje za osobe sa distrofijom. Takmičenje se organizovalo po drugi put u Banji Koviljači, u hotelu Elena & Mateja. I ove, kao i prethodnih godina, takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike, sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Učesnici takmičenja bili su članovi saveza distrofičara Srbije iz 13 okružnih udruženja i dva pokrajinska saveza. Samo takmičenje je organizovano u kategorijama: seniori (I i II liga), žene i omladinci starosti do 20 godina. Igralo se po švajcarskom sistemu, pet kola, sa tempom igre od 1 sat po igraču.

Funkciju direktora prvenstva obavljao je Zoran Krstić iz Novog Pazara, a pravdu je delio međunarodni sudija FIDE Ljubivoje Perunović iz Niša. Tehničku (kompjutersku) obradu rezultata je odradila Ivana Bićanin iz Novog Pazara.

Učesnike je pozdravio Vladimir Pešić, pomoćnik ministra, koji je i  otvorio 36.  šahovsko prvenstvo za osobe sa distrofijom.

[box style=”approved”]Posle teških i neizvesnih partija ostvareni su sledeći rezultati:[/box]

[icon_list style=”check”]

  • SENIORI I LIGA: Stojanović Marko – Šabac, Milićević Dragan – Sombor, Anton Radovan – Novi Sad
  • SENIORI II LIGA: Milojković Dejan – Kruševac, Božić Ilija – Subotica, Todorović Miloš – Žitorađa (Niš)
  • ŽENE: Marinković Jasmina – Kraljevo, Todorović Slavica – Smederevo, Radenković Slađana – Pančevo
  • OMLADINCI: Božić Ilija – Subotica, Gligorić Vladimir – Beograd

[/icon_list]

Najveći uspeh na turniru ostvario je Božić Ilija iz Subotice, koji je pored osvajanja titule omladinskog prvaka uspeo i da se u konkurenciji 18 seniora plasira na drugu poziciju, i obezbedi sebi sledeće godine nastup u I ligi seniora.

Related Articles

Leave a Comment