Home Aktivnosti Saveza 45. republičko prvenstvo u šahu za osobe sa distrofijom

45. republičko prvenstvo u šahu za osobe sa distrofijom

by savez

45. republičko šahovsko prvenstvo je tradicionalna i najmasovnija aktivnost Saveza distrofičara Srbije koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uključuje oko 80 učesnika iz svih udruženja Saveza, (osobe sa distrofijom, njihovi pratioci i organizatori). Zastupljena je rodna i polna ravnopravnost, prvenstvo se organizuje u konkurenciji: I i II liga seniori , ženska liga i omladinska liga.

Zahvaljajući Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, ove godine manifestacija traje četiri dana i čast nam je da je takmičenje svečano otvorila predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gospođa Julijana Stanisavljević povukavši prvi potez na prvoj tabli – kategorija omladinci.

Na naše veliko zadovoljstvo, svečanom otvaranju su prisustvovali predsednik Skupštine opštine Vrnjačka Banja, gospodin Ivan Radović i direktor sportskog centra, gospodin Dušan Radović,koji su pozdravili prisutne. Predsednik Predrag Bakić i Dragana Malušev iz Saveza distrofičara Srbije su poželeli sreću učesnicima takmičenja.

Takmičenje u svim grupama održava se po Švajcarskom sistemu u 5 kola kao i jedan brzopotezni šahovski turnir »Sećanje na šampione«.

Sudija na Republičkom šahovskom prvenstvu za distrofičare Srbije je Boban Milojević Internacionalni FIDE sudija, a direktor prvenstva je Vlado Dodić.

Rezultati 45. Šahovskog prvenstva Saveza distrofičara Srbije

Hotel Breza, Vrnjačka Banja

14-17.06.2021.

I LIGA SENIORI

1. Jovanović Milan iz Novog Pazara

2. Pantić Tomislav iz Beograda

3. Stojanović Marko iz Šapca

II LIGA SENIORI

1. Dodić Vlado iz Smedereva

2. Karajović Milosav iz Kragujevca

3. Simić Ranđel iz Kraguevca

OMLADINSKA LIGA

1. Suvajčević Dalibor iz Vojvodine

2. Stojanović Marko iz Niša

3. Veličković Filip iz Paraćina

ŽENSKA LIGA

1. Petrović Jelena iz Šapca

2. Cakić Mirjana iz Leskovca

3. Karajović Danijela iz Kragujevca

Brzopotezni turnir

1. Stojanović Marko iz Šapca

2. Vijatović Mića iz Smedereva

3. Suvajčević Dalibor iz Vojvodine

https://chess-results.com/tnr565342.aspx?lan=1

Related Articles