Home Aktivnosti Saveza Dečiji kamp-Zajedno gradimo bolju budućnost

Dečiji kamp-Zajedno gradimo bolju budućnost

by savez

Uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Savez distrofičara Srbije je i ove godine, deveti put za redom, realizovao program za decu i mlade sa distrofijom i njihove porodice pod nazivom “Dečiji kamp-Zajedno gradimo bolju budućnost” u Vrdniku od 23. do 26.avgusta 2021.godine.

Početak programa je bio obeležen umetnošću i izradom zajedničke slike u kojoj su učestvovala sva deca, na otvorenom prostoru i uz prisustvo javnosti, uz reči dobrodošlice predsednika Saveza i edukatora.

Na našu veliku čast i zadovoljstvo, tokom centralne aktivnosti Dečijeg kampa – Zajedno gradimo bolju budućnost, učesnike je pozdravila gospođa Julijana Stanisavljević, u ime najznačajnijeg partnera Saveza – Sektora za zaštitu OSI i zajedno sa decom učestvovala u stvaranju slike koja ima posebnu simboliku.

Savez je  ove godine okupio najveći broj učesnika do sada, skoro 80 i obezbedio najduži boravak, uz dva stručna edukatora i radioničara, osobu sa distrofijom iz Udruženja distrofičara Niš.

Program je obuhvatio veliki broj različitih edukativnih i psiholoških aktivnosti za decu i mlade, posebnu radionicu za roditelje koji su uz stručnu edukaciju razmenili značajna iskustva i stekli nova saznanja, edukativno-rekreativni kviz znanja i umešnosti, takmičenje u prilagođenim sportskim disciplinama,  muzičku i kreativnu radionicu, uz dragoceno druženje učesnika kampa.

Kamp smo svečano završili predstavljanjem umetničkih slika, koje su rezultat zajedničkog rada umetnika Aleksandra Rakića iz Niša i dece sa distrofijom – učesnika kampa.

Related Articles