Home Aktivnosti Saveza Jubilej 50 godina SDS-a

Jubilej 50 godina SDS-a

by savez

Savez distrofičara Srbije (SDS) jedna od najstarijih organizacija osoba sa invaliditetom koja deluje na republičkom nivou i u svom sastavu ima 21 gradsku, okružnu i pokrajinsku organizaciju na teritoriji cele Republike, u petak, 21.12.2018. godine, obeležila je značajni jubilej – 50 godina od osnivanja organizacije, uz finansijsku pomoć i podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Svečana akademija povodom obeležavanja jubileja održana je u 13 časova u hotelu „Holiday Inn“, ulica Španskih boraca 74, Beograd i tom prilikom, prisutni su mogli da pogledaju i izložbu fotografija koje verodostojno prikazuju brojne i različite aktivnosti Saveza distrofičara Srbije od 1968. godine do danas.

Obeležavanju jubileja Saveza distrofičara Srbije prisustvovala je gospođa Biljana Barošević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, koja se obratila prisutnima prigodnim govorom.

Tokom svečane akademije, gostima se obratio predsednik Saveza distrofičara Srbije, gospodin Predrag Bakić, izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom i članica i stručna saradnica u Savezu distrofičara Srbije, Ivanka Jovanović, istaknuta članica Saveza distrofičara Srbije i jedan od osnivača organizacije, gospođa Gordana Rajkov, najmlađa članica Saveza i talentovana pesnikinja, Anđela Dimitrijević, kao i stručna saradnica za pravne poslove u Savezu distrofičara Srbije, Dragana Malušev.

Takođe, svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici svih organizacija iz mreže Saveza distrofičara Srbije, kao i drugih Saveza osoba sa invaliditetom, gosti iz različitih institucija i nezavisnih državnih organa, uvaženi doktori i prijatelji sa kojima Savez ima veoma blisku i uspešnu saradnju.

Savez distrofičara Srbije je na dan jubileja uručio zahvalnice pojednincima za saradnju i podršku u radu.

[icon_link icon=”download” link=”https://www.distrofija.rs/wp-content/uploads/2018/12/jubilej-50-godina-SDS-a-1.pdf” target=”_blank” title=”Jubilej 50 godina SDS-a”]Jubilej 50 godina SDS-a[/icon_link]

Related Articles

Leave a Comment