Home Vesti “Mladi i stvaralaštvo”

“Mladi i stvaralaštvo”

by savez

U Mataruškoj banji od 28-30.09.2011. u oviru projekta “Mladi i stvaralaštvo” održane su četiri kreativne radionice u kojima je učestvovalo 65 osoba, uz prisustvo znatnog broja hotelskih gostiju, koji su pokazali interesovanje za rad i stvaralaštvo naših članova.

Održane su radionice iz oblasti:

  • Izrada venecijanskih maski
  • Izrada suvenira – lutaka sa narodnim nošnjama
  • Pirografija – crtanje na drvetu
  • Slikarska radionica

Zanimljiva i raznovrsna tematika omogućila je svakom od učesnika da se uključi, iskaže svoje kreativne potencijale, kao i da stekne osnovna znanja iz ovih oblasti stvaralaštva.
Ujedno ovo je bila prilika da svoje radove iz oblasti stvaralaštva prikažu udruženja iz Šapca, Kruševca i Paraćina. Pored odličnih radova od drveta koje je izložilo udruženje iz Kruševca, vrhunskih venecijanskih maski koje je izradilo udruženje iz Šapca, veliko interesovanje prisutnih privuklo je pisanje-crtanje na drvetu, koje je prezentiralo Paraćinsko udruženje, kao vrlo pristupačnom za rad lica sa distrofijom. Razmenjena su iskustva o eventualnim mogućnostima bavljenja ovim poslovima, tj. mogućnostima dodatnog finansiranja udruženja na ovaj način, kao i o radno okupacionom angažovanju članova.

Ove godine po prvi put je organizovana i slikarska radionica uz učešće, talentovanih mladića iz Niša koji su tek kročili na polje slikarstva, kao i već dokazanih slikara, članova i prijatelja Saveza distrofičara. Svi su bili oduševljeni njihovim radovima, zastajali pored štafelaja uz predloge da se sledeće godine obezbede uslovi za učešće većeg broja slikara sa distrofijom, kao i da se njihovi radovi prezentiraju široj javnosti.

Iz tri dana vrednog rada učesnika proizašla su izvanredna kreativna ostvarenja, koja će krasiti mnoge domove i udruženja.

Related Articles

Leave a Comment