Home Aktivnosti Saveza “Od izolovanog deteta do aktivnog člana društva”

“Od izolovanog deteta do aktivnog člana društva”

by savez

“Leptiri sa Srebrnog jezera”

Na Srebrnom jezeru od 24-27.6.2013. realizovane su radioničarske aktivnosti za decu, mlade i njihove roditelje u okviru projekta “Od izolovanog deteta do aktivnog člana društva”, finansiranog od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Jedan od ciljeva ovih radionice bilo je podizanje roditeljskih kompetencija i sticanje novih veština kod roditelja i dece uz podizanje nivoa ličnog samopouzdanja i povećano međusobno razumevanje.

Prepoznajući značaj pozitivnog razmišljanja o sebi, učesnici su dali predlog da se radionica “Biti i izgledati samouvereno” preimenuje u „Ko se hvali, taj se popravi“.

Popodnevni sati bili su rezervisani za kreativno stimulativne radionice, u okviru kojih su učesnici sačinili niz produkata radioničarskog rada, a među kojima se ističe slika – ulje na platnu “Leptiri sa srebrnog jezera”. Karakteristika slike je da je svako od dece i mladih na jednom platnu nacrtao po jednog “svog” leptira. Tako je nastalo zajedničko slikarsko delo, kao eksponat koji je poklonjen na čuvanje i sećanje Savezu distrofičara Srbije.

Holovi u večernjim satima bili su puni dece i roditelja. Uz razne dečije igre, razmenu mišljenja i iskustava roditelja, održano je “karaoka veče”. Mnogi su se spontano uključili u zabavni program i doprineli opštoj relaksaciji i opuštanju svih učesnika, a naročito onih porodica koje su po prvi put učestvovale u organizovanim sadržajima za mlade sa invaliditetom.

Radionice i edukacije su vrlo uspešno realizovale dipl. psiholzi Spomenka Savić iz Niša i Ana Miletić iz Čačka.

[icon_link icon=”download” link=”https://www.distrofija.rs/wp-content/uploads/2013/07/Slike-Srebrno-jezero-2013-1.rar” target=”_blank” title=”Slike-Srebrno-jezero-2013-1.rar”]Slike-Srebrno-jezero-2013-1.rar[/icon_link]

[icon_link icon=”download” link=”https://www.distrofija.rs/wp-content/uploads/2013/07/Slike-Srebrno-jezero-2013-2.rar” target=”_blank” title=”Slike-Srebrno-jezero-2013-2.rar”]Slike-Srebrno-jezero-2013-2.rar[/icon_link]

[divider style=”solid”]

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Comment