Home Vesti Održane VII Olimpijske igre distrofičara Srbije

Održane VII Olimpijske igre distrofičara Srbije

by savez

U Grzi kod Paraćina, od 10-13. avgusta 2011.god., održane su VII Olimpijske igre distrofičara Srbije. U organizaciji Saveza distrofičara Srbije i udruženja distrofičara Pomoravskog okruga po prvi put su na igrama učestvovale sve članice saveza (15) uz učešće gostujuće ekipe distrofičara iz Banja Luke. Ukupno šesnaest ekipa sa više od devedeset učesnika takmičilo se tri dana u pet sportskih disciplina prilagodjenih osobama sa distrofijom.

Takmičenje je otpočelo ceremonijom otvaranje igara. Pozdrave dobrodošlice učesnicima su uputili u ime domaćina i organizatora, predsednica udruženja Pomoravskog okruga Marija Radovanović, kao i RadovanPavlović predsednik Saveza distrofičara Srbije. U ime grada domaćina (Paraćina) sve prisutne je pozdravio gospodin Vojkan Ristić.

Uz već tradicionalno prisustvo i blagoslov sveštenika Srpske pravoslavne crkve, bogat kulturno umetnički program, uz nastup ovogodišnjih pobednika popularnog šou programa „Ja imam talenat“, sedme olimpijske igre su otvorili mladi i uspešni sportisti iz Leskovca: Emilija Pešić i Vladimir Savanović kandidat za olimpijske igre u Londonu 2012.

Related Articles

Leave a Comment