Home Aktivnosti Saveza Omladinski kampovi EAMDA-e

Omladinski kampovi EAMDA-e

by savez

U okrilju EAMDA-e godinama unazad deluje omladinska grupa koja je iznedrila mnoge današnje lidere. Ono po čemu je grupa vrlo prepoznatljiva jeste i održavanje evropskih omladinskih kampova, na kojima učestvuju mladi sa distrofijom između 16 i 26 godina.

Kampovi se održavaju u raznim zemljama, a gotovo svake godine Savez distrofičara Srbije na omladinskim kampovima ima svoje predstavnike. Posebnno intenzivan ogranak omladinske grupe funkcionisao je u Srbiji ’90-ih godina kada su naši, tada mladi predstavnici – Aleksandra Haravan, Vladimir Ćuk, Slobodan Subašić, Ivanka Jovanović i drugi, naizmenično duži niz godina predstavljali našu zemlju na raznim kampovima koji su se tih godina redovno održavali.

[one_half][/one_half][one_half last][/one_half]
[clear]

Eamdini omladinski kampovi su zamišljeni tako da pre svega imaju za cilj da kroz druženje, zabavu i rekreativno-kulturne aktivnosti povezuju mlade osobe, doprinose njihovom medjusobnom upoznavanju, podizanju svesti o različitim mogućnostima i jačanju njihovih kapaciteta da se aktivnije uključe u rad kako svojih organizacija u zemljama iz kojih dolaze, tako i u rad same EAMDA-e.

Često se kampovi organizuju na moru (nekoliko puta su organizovani na Malti, potom u Sloveniji, zatim u Hrvatskoj), ali i u kontinentlnim oblastima (npr. u Holandiji, Danskoj…), no bez obzira gde se održava program je uvek takav da omogućava ne samo druženje i upoznavanje učesnika, nego i njihovo upoznavanje sa zemljom-domaćinom, turističke obilaske najznamenitijih mesta, upoznavanje sa tradicijom i običajima.

[one_half][/one_half][one_half last][/one_half]
[clear]

Srbija je 2010. imala troje predstavnika na kampu koji je bio u Hrvatskoj (u Medulinu), a to su bili: Tanja Nović iz Novog Sada, Marko Radoja iz Beograda i Margita Joksimović iz Užica, dok je ove godine na kampu u Selcu, takodje u Hrvatskoj, učestvovao Matija Tomić iz Niša.

Related Articles

Leave a Comment