Home Aktivnosti članica Ruma – Sremci na “Srebrnom jezeru”

Ruma – Sremci na “Srebrnom jezeru”

by savez

Posle dugog uzastopnog niza od deset godina oporavka članova na obalama Jadranskog mora (dva puta u Prčnju, jednom u Ulcinju i sedam puta u Igalu) Udruženje distrofičara Sremskog okruga je ove godine organizovalo rehabilitacioni oporavak svojih članova na “Srebrnom Jezeru”. Oporavak je organizovan u periodu od 16. do 26. avgusta i ukupno je učestvovalo 14 članova zajedno sa pratiocima.

Treba reći da sam smeštaj, hrana, priroda , kao i samo jezero čija je voda topla i čista, nešto je čime moramo biti zadovoljni pogotovo ako se tome doda da nije bilo kapi kiše, to jest lošeg vremena za sve vreme boravka, kao i to da će nam u pamćenju ostati krstarenje pravim brodom sa par spratova do Golubačke tvrđave i nazad. Takođe, treba istaći da je sam prilaz jezeru dosta strm što u svakom slučaju predstavlja problem pogotovo kada su upitanju osobe sa invaliditetom, dok je ulaz u vodu blag i postepen.

I na kraju bi upravo istakli da je osnovni razlog relativno malog broja učesnika oporavka kao I odustajanje od organizovanja oporavka na moru upravo teška materijalna situacija i nedostatak sredstva te ostaje sumnja da će biti bolje i u narednom periodu…

Related Articles

Leave a Comment